Ouders

Veel ouders, met een zoon/dochter in de ITK, zijn nog niet bekend met het Nederlandse schoolsysteem.

Wij ondersteunen hen in het vinden van een geschikte school. We kijken dan naar een aantal zaken:

- Waar woont het gezin? Samen kijken we, als ouders dat moeilijk vinden, op google maps welke scholen er in de buurt van hun huis zijn. We stimuleren ouders om bij ongeveer 3 scholen op bezoek te gaan en vooral te luisteren naar hun eigen gevoel.

- Als ouders het vanwege de taal lastig vinden om een afspraak te maken met een school, dan bellen wij voor hen en spreken dan een dag en tijd af. We vertellen de school dan ook dat de taal nog een barrière is. Gelukkig zien we dat ouders vaak zelf iemand meenemen die voor hen vertaalt.

Een goede vooruitgang vinden wij als ITK, dat steeds meer ouders ook echt gaan kijken op een school en dan een keuze maken die passend bij hen is. Het is goed om te weten dat het echt een flinke drempel voor veel families is om dit te durven!

Een volgende stap in dit proces en voor ons weer een nieuwe uitdaging, is om ouders te leren dat ze wel de scholen op wie hun keuze niet is gevallen, even af te bellen. Dat is geen onbeleefdheid waardoor dat niet gebeurt, maar gewoon weer iets nieuws waar niet iedereen aan denkt of van op de hoogte is.

Een nieuwe school